zondag 21 september 2014

Israel sloopte Palestijnse Ar-Rayyan yoghurtfabriek in Hebron

Israel sloopt melkfabriek in Hebron en huizen van Bedoeïenen bij Jeruzalem

The remains of the Al-Rayyan yogurt factory after the Israeli army demolished it. (Photo by Youth Against Settlements)
De resten van de Ar-Rayyan yoghurtfabriek in Hebron. (Foto Youth Against Settlements)

Israelische bulldozers hebben dinsdagmorgen vroeg een fabriek van yoghurt in Hebron verwoest, zo hebben getuigen  het persbureau Ma'an gemeld.  Zij zeiden dat Israelische militairen naar de wijk al-Rama kwamen met twee bulldozers en twee graafmachines en begonnen de fabriek af te breken, die eigendom is van Hebrons Islamitische Liefdadigheidsvereniging. Het leger verklaarde de wijk tijdens de sloop tot een gesloten militair gebied en hield op die manier journalisten en omstanders op een afstand.

Hatim al-Bakri, de voorzitter van het bestuur van de Islamitische Liefdadigheidsvereniging, zei dat de schade die is toegebracht ongeveer twee miljoen dollar bedraagt. Hij verklaarde ook dat de hulpverlening aan weeskinderen in de regio Hebron zwaar te lijden zal hebben van de Israelische vernielingen.

A solidarity visit to the Al-Rayyan yogurt factory two months before the demolition. (Photo by Haggai Matar)
De fabriek twee maanden eerder, gefotografeerd tijdens een bezoek van activisten. (Foto Haggai Matar)
 
Bakri zei dat de Israeli's in  de maand Ramadan al de bezittingen en machines van de fabriek in beslag hadden genomen. Dat gebeurde in het kader van de reeks razzia's op de Westoever die volgde op de kidnapping van drie Joodse tieners in de buurt van Gush Etzion. Bakri zei dat de Israeli's de vereniging ervan beschuldigen banden met Hamas te hebben.  

Los van de vernielingen in Hebron vernietigden de Israeli's dinsdag ook vijf huizen van Bedoeïenen in het plaatsje Jaba'a ten oosten van Jeruzalem. Een woordvoerster van het militaire gezag bevestigde tegenover Ma'an dat in Hebron een ''illegale structuur'' was  vernietigd. Zij bevestigde ook de sloop van vijf huizen in Jaba'a die geen vergunning hadden. 

Israel heeft tot nu toe in 2014 359 huizen en structuren op de Westoever vernield onder het motto dat ze geen vergunningen hadden, volgens het Israelische Comité tegen de Sloop van Huizen (ICAHD). Palestijnen kunnen om vergunningen vragen tot ze een ons wegen, ze worden bijna  nooit verleend. In totaal heeft Israel sinds het in 1967 de Westoever en Jeruzalem bezette, meer dan 27,000 huizen verwoest.

قوات الاحتلال الاسرائيلي تهدم مساكن للبدو بالقرب من قرية جبع (عدسة:بهاء نصر/وفا)
Bedoeïenen uit Jaba'a tussen de rommel na de verwoesting van hun huis. (Foto WAFA, 2 september 2014).

Bron: http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/09/israel-sloopt-melkfabriek-in-hebron-en.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.