dinsdag 5 november 2013

FNV-dag: 'Samen werken aan internationale solidariteit' met Palestinawerkgroep

Woensdag 30 oktober was de FNV-solidariteitsdag, die werd georganiseerd door FNV Bouw, AOb, Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten en FNV Mondiaal.

In een infostand en een workshop gaf de Palestinawerkgroep aandacht aan het AbvaKabo-beleid van 'niet investeren in de bezetting', MVO-beleid dat FNV-beleid moet worden. De aanwezigen werden geïnformeerd over de G4S-casus bij de TU Delft (zie Stop G4S TU Delft) en over AbvaKabo's Palestinaconferentie van 28 september (zie eerdere berichten). Leden en kaderleden (in OR bijvoorbeeld) kunnen met dat beleid aan de slag: geen medeplichtigheid is het motto. (*)

Catelene Passchier, vice voorzitter van FNV, sprak aan het eind van de middag dat FNV-leden ook actief kunnen zijn als bewuste consumenten. Die oproep werd goed verstaan als ook actie voeren om geen producten te kopen die besmet zijn met de Israelische bezettings- en kolonisatiedaden.

(*) Aanvullend: In lijn hiermee werd in de Bondsraad van 26 november aandacht gevraagd voor de actie 'Nee tegen Veolia' in Noord-Brabant, vanwege Veolia's medeplichtigheid met de Israëlische bezettings- en kolonisatiedaden.
Zie http://palestinawerkgroep-abvakabo.blogspot.nl/2013/11/oproep-tot-actie-brieventsunami-naar_26.html voor de te tekenen petitie en te sturen mails.

Deze Palestijnse vakbondsposters kregen de hele solidariteitsdag goed de aandacht:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.