maandag 28 maart 2011

PALESTINASOLIDARITEIT / ACTIVITEITEN BINNEN ABVAKABO-FNV

Voor de Bondsraad van 29-3-2011 en de FNV Kaderdag Internationale Solidariteit op 30-3-2011

Aandachtspunten nu vanuit de Palestinawerkgroep van ABVAKABO-FNV, mede gelet op het feit dat 30 maart jaarlijks internationaal acties worden gevoerd in het kader van de Palestijnse Dag van het Land (tegen landroof, dus tegen roof van inkomen):
§  De werkgroep-blog http://palestinawerkgroep-abvakabo.blogspot.com/ (met wat historie) toont meteen (klik op de foto rechtsboven) het tot konkrete vervolgacties uitnodigende filmpje met de sloop-de-muur-actie op het ABVAKABO-congres van mei 2010. Zo’n logisch vervolg wordt ook verwacht door de Palestijnse vakbeweging (Anan Qadri). ABVAKABO sprak Anan Qadri te Amman in juni 2010 en hoorde haar op de eigen solidariteitsdag op 30 oktober 2010.
      Protest nu tegen het door Israel gevangen zetten van activisten (nu weer Bassem Tamimi uit Nabi Saleh) die zich tegen de muurbouw verzetten verdient dus sowieso onze vakbondssteun; Amnesty International en de EU gingen ons voor.
§  De aanbevelingen vanuit de solidariteitsdag van 30 oktober 2010 moeten nu snel met Bondsraad worden besproken. Daarbij was het komen tot vervolgdiscussie binnen de bond over boycot van nederzettingenproducten en (MVO-BDS) niet investeren in de bezetting. Onze ledengroep bij het Institute of Social Studies (Erasmus Universiteit) wacht op ons.
§  Extra te noemen is (Bondsraad 24 november 2009) het de pensioenfondsen brengen tot een volledig ‘niet investeren in de bezetting’; de vraag is hoe dit nu loopt.
§  ABVAKABO doet ook mee met de Palestijnse boeren steunende olijfboomcampagne www.planteenolijfboom.nl
      De ABVAKABO-bomen zijn in februari dit jaar geplant; het is belangrijk daar binnen de bond meer over te horen en meer mee te doen met olijfboomreizen om zo goed geïnformeerde te zijn over de situatie ter plekke. Bomen zijn inkomen, Decent Life!
§  Dat het Israelische leger recent een aantal olijfbomen verwoestte moet aandacht krijgen en verdient een protestbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.