donderdag 11 oktober 2012

Oproep: Protesteer tegen de vernieling van 100 olijfbomen van de Olijfbomencampagne


Van: Olijf Boom [mailto:planteenolijfboom@gmail.com]
Verzonden: dinsdag 9 oktober 2012 16:46
Aan: Olijf Boom
Onderwerp: Oproep: Protesteer tegen de vernieling van 100 olijfbomen van de Olijfbomencampagne

Groot aantal jonge olijfbomen vernield door joodse kolonisten

Afgelopen zaterdag 6 oktober 2012 vond de familie Salah uit Al Khader (nabij Bethlehem) op hun land ruim 100 uit de grond gerukte en vernielde jonge olijfbomen die afgelopen februari door de Olijfbomencampagne zijn aangeplant. Bij het aanplanten van deze olijfbomen waren eveneens Nederlandse vrijwilligers betrokken.  Ook zijn er ongeveer 60 wijnranken vernield in een nabijgelegen wijngaard.

De Palestijnse boeren Dirar Abed Al Raheem Salah en Abdulhakim Salah menen dat de vernieling is gedaan door joodse kolonisten uit de nabijgelegen nederzetting Newe Daniel. Deze nederzetting is slechts 100 meter verwijderd van het land. De boeren zijn bovendien van mening dat het Israëlische leger medeplichtig is, daar in het hele gebied surveillance camera's van het leger staan. Het land ligt vlak langs Route 60, een snelweg die is aangelegd om de nederzettingen in Gush Etzyon te verbinden met Jeruzalem, waar regelmatig door Israëlische militaire voertuigen wordt gepatrouilleerd.

Deze aanval door joodse kolonisten komt op het moment dat het seizoen van de olijfoogst is begonnen. Gedurende de oogstperiode neemt het aantal aanvallen van kolonisten op de Palestijnen en hun olijfbomen drastisch toe. In de eerste week van oktober zijn er in deze omgeving 5 andere vernielingen gemeld.

De 'Onafhankelijke Commissie voor Mensenrechten" rapporteerde dat in de maand september 2012 Israëlische kolonisten en militairen betrokken waren bij ruim 300 schendingen van Palestijnse rechten in de Westbank en de Gazastrook.
Zie: http://www.ichr.ps/en

De olijfbomen op het land van Dirar Salah waren gesponsord door 30 sponsors uit de VS, UK, Zwitserland, Japan, Denemarken èn Nederland!

Wij roepen alle Nederlandse sponsors van olijfbomen op om te protesteren tegen dit zinloze geweld van de kolonisten en de vernieling van de gesponsorde olijfbomen.

Hieronder vindt u een korte voorbeeldbrief en de contactgegevens van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de leden van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken als ook van de Israëlische ambassade in Nederland en de Nederlandse ambassade in Israël. Men kan ook ingezonden brieven naar (lokale) kranten sturen.

---

Links naar het nieuws: http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=526501
http://www.jai-pal.org/content.php?page=1189

--
Voorbeeldbrief

Geachte heer / mevrouw,

Met grote verontwaardiging heb ik kennis genomen van het bericht dat joodse kolonisten uit de nederzetting Newe Daniel in de door Israël bezette Palestijnse gebieden op zaterdag 6 oktober 2012 een honderdtal jonge olijfbomen en ruim 60 wijnranken hebben vernield. De olijfbomen zijn gesponsord door individuele sponsors van over de hele wereld en aangeplant door de Olijfbomencampagne 'Houd hoop levend”. Deze campagne houdt middels de aanplant van olijfbomen de hoop levend voor Palestijnse boeren op een betere toekomst. De campagne wordt gesteund door de Nederlandse organisaties ICCO, Cordaid, IKV Pax Christi en de YMCA en YWCA.

Op het veld van de Palestijnse boeren Dirar Abed Al Raheem Salah en Abdulhakim Salah uit Al Khadr, stonden ook olijfbomen van Nederlandse sponsors. Zelf heb ik in de afgelopen jaren ook steun gegeven aan de Olijfbomencampagne.

Deze aanval door joodse kolonisten staat niet op zichzelf en komt op het moment dat het seizoen van de olijfoogst is begonnen. Gedurende de oogstperiode neemt het aantal aanvallen van kolonisten op de Palestijnen en hun olijfbomen drastisch toe. In de eerste week van oktober zijn er in deze omgeving 5 andere vernielingen gemeld.

De 'Onafhankelijke Commissie voor Mensenrechten" rapporteerde dat in de maand september 2012 Israëlische kolonisten en militairen betrokken waren bij ruim 300 schendingen van Palestijnse rechten in de Westbank en de Gazastrook. Zie: http://www.ichr.ps/en

Als sponsor van een olijfboom voel ik mij zeer betrokken en ik zou graag zien dat u zich inzet om de Israëlische autoriteiten onder druk te zetten om de vandalen te achterhalen en hen ter verantwoording te roepen. Zolang deze situatie van onrecht blijft bestaan en de verantwoordelijken niet worden gestraft, is er weinig kans op een rechtvaardige vrede.

Voor meer informatie over het werk van de campagne en over deze situatie kunt u contact opnemen met de Palestijnse coördinator van de campagne, Baha Hilo, die goed Engels spreekt, via bhilo@jai-pal.org

Baha Hilo kan ook een bezoek aan het veld organiseren voor vertegenwoordigers van de Nederlandse regering ter plekke.

In afwachting van uw antwoord en in vertrouwen dat u hier vervolg aan zult geven.

Met vriendelijke groet,
------

Adressen:
 
Commissie Buitenlandse Zaken
 
 cie.buza@tweedekamer.nl

 
 b.vojik@tweedekamer.nl
 
h.krol@tweedekamer.nl

m.servaes@tweedekamer.nl

m.maij@tweedekamer.nl

 j.vklaveren@tweedekamer.nl

 A.Eijsink@tweedekamer.nl

 r.deroon@tweedekamer.nl

 pieter.omtzigt@tweedekamer.nl

 m.vveen@tweedekamer.nl

 i.dcaluwe@tweedekamer.nl

 f.timmermans@tweedekamer.nl

 p.litjens@tweedekamer.nl

 HvBommel@sp.nl

 d.bonis@tweedekamer.nl

 agnes.mulder@tweedekamer.nl

 hantenbroeke@tweedekamer.nl

 k.dijkhoff@tweedekamer.nl

 C.vdStaaij@tweedekamer.nl

 jasper.vdijk@tweedekamer.nl

 s.sjoerdsma@tweedekamer.nl

 j.voordewind@tweedekamer.nl

 j.c.vos@tweedekamer.nl

 marianne.thieme@tweedekamer.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Adres: Postbus 20061, 2500 EB Den Haag
Tel: +31 (0)70 348 64 86 Fax: +31 (0)70 34 84 848

Nederlandse ambassade in Tel Aviv
nlgovtel@012.net.il
Adres: PO Box 1967 - Ramat Gan 52118
Tel: +972 3 75 40 777, Fax: +972 3 75 40 748

Nederlandse vertegenwoordiger in Ramalla: ram@minbuza.nl
Adres: 12 Hollanda Street, El Bireh, Ramallah (off Nablus road)
Tel: (+972) (02)2406639 / (+972) (02)2409797 Fax: (+972) (02)2409638

Israëlische ambassade in Den Haag
info@hague.mfa.gov.il
Contact formulier: http://embassies.gov.il/hague/AboutTheEmbassy/Pages/contact-us.aspx
Adres: Buitenhof 47, 2513 AH Den Haag
Tel: +31-(0)70-3760500, Fax: +31-(0)70- 3760555


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.