donderdag 23 juni 2016

Regering, beëindig uw medeplichtigheid!

Hier drie artikelen, mede n.a.v. gebeurtenissen de afgelopen paar weken.

Regering, beëindig uw medeplichtigheid!

 
Het belangrijkste doel van de BDS beweging is het beëindigen van medeplichtigheid met Israels overtredingen van het internationaal recht en het met voeten treden van de rechten van de Palestijnen. Door BDS spreken wij individuele consumenten erop aan dat zij morele keuzes kunnen maken, maar ook bedrijven en ja, de overheid.
  
Lees verder in http://www.docp.nl/regering-beeindig-uw-medeplichtigheid/
    
-------------

BDS: een discussie over lastige vraagstukken in een snel groeiende beweging
 
De aanvallen van Israel op de BDS beweging en andere mensenrechtenverdedigers in de bezette gebieden zijn de laatste tijd in het nieuws niet onopgemerkt gebleven. Ook over de openlijke bedreigingen door hoge Israelische ambtenaren tegen BDS activisten en in het bijzonder tegen de medeoprichter van de Palestijnse BDS beweging Omar Barghouti is wereldwijd gepubliceerd. Maar het werk gaat gewoon door, evenals het debat over de versterking van de beweging bij Palestijnen in Israel en de bezette gebieden en daarbuiten, maar ook bij de wereldwijde solidariteitsbeweging. Er zijn een hoop onderwerpen waarover gesproken moet worden en sommige daarvan zijn lastig.
  
Nadia Hijab, directeur van Al Shabaka  ging hierover in gesprek met Omar Barghouti, die benadrukt dat hij hier uitsluitend voor zichzelf spreekt en dat zijn visie niet noodzakelijkerwijs de visie is van de brede BDS beweging of de Palestijnse BDS National Committee (BNC).
  
Lees verder in http://www.docp.nl/bds-een-discussie-over-lastige-vraagstukken-in-een-snel-groeiende-beweging/
   
---------
  

Zijn vergelijkingen tussen Zuidafrikaanse Apartheid en Israel nuttig?
  
 De Zuidafrikaanse Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee spreekt graag retorisch. Het effect daarvan is echter dat hij zijn punt heel duidelijk maakt. Dit was onlangs het geval tijdens het Palestina Literatuurfestival, dat door Israel en de bezette Palestijnse gebieden reist. Als spreker op de laatste dag van het festival, merkte Coetzee op: “mensen vragen mij natuurlijk wat ik van Zuid Afrika zie in de huidige situatie in Palestina.”
  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.