donderdag 22 november 2012

PSI riep Hamas en Israel op tot bestand

Zie hier de PSI Bestandsoproep waarin ook wordt aangegeven dat een bestand niet genoeg is. Inmiddels kwam het tot een bestand in de avond van 21 november. Over de mensenrechtensituatie in Gaza is de welbekende site van PCHR Gaza een goede bron.

Helaas zegt de PSI-oproep niets over de blokkade van de Gazastrook en de specifiek door de vakbeweging mogelijk te vervullen rol. Veel van de door Israel gebombardeerde 'targets in Gaza' behoren bij Public Services waarin overheidsfunctionarissen werken, of werkten.

Naar verwachting zal het komend PSI-wereldcongres in Durban (Zuid-Afrika) het onder andere hierover wel hebben eind november. Er liggen daar al Palestinaresoluties ter tafel die ondermeer het 'niet investeren in de bezettingspolitiek' tot thema hebben, in lijn met ABVAKABO-FNV's MVO-beleid inzake Palestina-Israel.

ABVAKABO is op het PSI-congres vertegenwoordigd door bondsvoorzitter Corrie van Brenk, Meindert van den Berg (bondspenningmeester met portefeuille internationale zaken), George de Roos (beleidsadviseur internationale zaken) en de leden Cynthia Dunnebier en Anita van Mele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.