vrijdag 1 mei 2020

GEEF OM GAZA, GEEF VOOR GAZA. HELP NU OOK CORONA VIRUS TE BESTRIJDEN

Zie ook https://www.rotterdamvoorgaza.nl/operatie-gaza-nieuwe-inzamelingsactie-voor-het-essalaamziekenhuis-in-khan-younis-gaza/ en http://rotterdamvoorpalestina.nl/

GEEF OM GAZA, GEEF VOOR GAZA. HELP NU OOK CORONA VIRUS TE BESTRIJDEN.

Beste,

Natuurlijk is de eerste vraag hoe het met jou gaat en ook met je geliefden in deze bizarre tijden. Goed, hopen wij.


Helaas gaat het in de Palestijnse gebieden, en in het bijzonder in Gaza, veel minder goed. Ondanks de blokkades heeft ook daar het covid-19 virus hard toegeslagen; bovenop een al bestaande medische rampsituatie.

Daarom graag je aandacht en hopelijk je steun voor twee campagnes ten behoeve van het Dar Essalam ziekenhuis in Khan Younis. Het ziekenhuis waarmee de Stichting Palestina al een vele jaren durende relatie heeft; en waarvoor het Palestina Komitee Rotterdam en het brede samenwerkingsverband Rotterdam voor Gaza zich al net zo lang inzetten.

Afgelopen week hebben we uit onze –nu uitgeputte- reserves een bedrag van €5.000 overgemaakt om het ziekenhuis in staat te stellen wat van de meest noodzakelijke middelen aan te schaffen om het virus buiten de eigen deur te houden en zo dus bewoners van Gaza noodzakelijke zorg te kunnen blijven leveren. Dat bedrag hadden we opgespaard dankzij een aantal donoren dat regelmatig een bedrag over maakt ten behoeve van “noodhulp”. Soms al jarenlang.
Maar uiteraard is er nog veel meer nodig. Veel meer hulpmiddelen, dus veel meer geld van, hopelijk, veel meer mensen.

Maar tegelijk met de roep om noodhulp, loopt ook de campagne “Operatie Gaza” van het brede samenwerkingsverband.
Een campagne om een noodzakelijk nieuw anesthesie apparaat aan te schaffen omdat het oude dringend aan vervanging toe is en operaties moeten blijven doorgaan. Ondanks het corona virus, maar ook nadat het virus bestreden is.
Helaas loopt deze campagne minder goed dan onze vorige campagnes, zoals die voor zonnecollectoren. De belangrijkste reden: het lukt ons niet om op straat te collecteren door de beperkende maatregelen die hier in Nederland genomen zijn.

Zo zijn de bewoners van de Palestijnse Gazastrook dus twee keer de dupe van de heersende pandemie.

En daarom doen wij een beroep op jouw steun.
Op je gift, op mogelijk je regelmatige donatie, maar ook om deze noodkreet zo veel mogelijk te verspreiden onder vrienden, verwanten, relaties en collega’s.
Samen moeten we de bewoners van Gaza kunnen helpen.
 

Je kunt je bijdrage storten op de bankrekening van de Stichting Palestina, IBAN NL 94 INGB 0006360364; onder vermelding van “noodhulp” of “Operatie Gaza” (of beide, uiteraard).
Ook via Geef.nl kan je bijdragen aan onze campagnes.


Wilde Ganzen steunt de campagne “Operatie Gaza” met de 50% regeling: voor elke euro die wij inzamelen, legt Wilde Ganzen vijftig cent bij.
Stichting Palestina is ANBI erkend. Giften zijn aftrekbaar voor de Belastingdienst.


Met heel veel dank voor je medewerking,

Bestuur Stichting Palestina,
Benji de Levie.

----------------------------------------------------------------------------------------
Benji de Levie
Stichting Palestina/Palestina Komitee Rotterdam
delevie@rotterdamvoorpalestina.nl
Tel. +31 (0)6 53336863
www.rotterdamvoorpalestina.nl www.rotterdamvoorgaza.nl www.docp.nl www.palestina-komitee.nl   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.