zaterdag 29 april 2017

FLYER 1 MEI 2017

Palestinawerkgroep-FNV / 1 mei 2017
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen = Desinvesteren

Op 1 mei geeft de FNV extra aandacht aan haar wereldwijde solidariteit. En Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoort er nadrukkelijk bij http://www.fnv-magazine.nl/201504#!/de-samenleving
Ook steeds meer vakbonden nemen maatregelen om de Palestijnse vakbonden en werknemers te steunen, zoals bijvoorbeeld de publieke sectorbonden. Zie  http://palestinawerkgroep-abvakabo.blogspot.nl/2012/12/psi-congres-steunt-palestina.html
   
De Palestinawerkgroep wil binnen de FNV de Palestina-solidariteit, zoals besloten op onze internationale congressen, uitdragen. We steunen de strijd van onze Palestijnse collega's voor fatsoenlijke leefomstandigheden en eerlijke arbeidsomstandigheden. Vooral via MVO-beleid geven we steun aan de zgn. desinvesteringspolitiek: er mag geen enkele steun zijn voor enige investering die de Israelische bezettingspolitiek steunt. Dat doen we ondermeer via druk op pensioenfondsen. Ook de OR heeft hier een belangrijke taak; wat voor relaties heeft jouw bedrijf of organisatie? Stel het aan de orde en maak er een onderwerp van!
  
Onze Palestijnse collega's ondersteunen we verder met trainings- en solidariteitsprojecten. Eenmaal per jaar organiseren we een grote themabijeenkomst. Sectoren en lokale netwerken kunnen ons uitnodigen om informatie te geven. Wij bieden concrete handelingsperspectieven zoals het sponsoren van olijfbomen in de olijfboomcampagne, die de Palestijnse boeren steunt hun land te behouden (https://planteenolijfboom.nl/). Ook dat is MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), olijfbomen betekenen namelijk inkomen, pensioen en arbeidsomstandigheden. Ieder kan meedoen voor 20 Euro!
  
FNVers kopen dus geen producten of diensten die op enige wijze iets met de Israëlische bezetting te maken hebben. En stellen het aan de orde in hun ondernemingsraad.
    
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen = Divestment. Het maakt deel uit van de BDS-beweging (Boycot, Desinvesteren, Sancties) zoals eerder tegen Apartheids-Zuid-Afrika bestond. 
BDS: https://bdsmovement.net/bdsintro
   
    

Contact over wat je kunt doen: palestinawerkgroepfnv@gmail.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.