woensdag 27 augustus 2014

AVAAZ_actie naar ABP: Pensioenen voor vrede?

48 uur (*): Pensioenen voor vrede?


Over 2 dagen (*) zou hier in Nederland een cruciale stap in de richting van vrede in Israël / Palestina genomen kunnen worden, als genoeg van ons nu actie ondernemen.


Minister van Buitenlandse Zaken Timmermans zegt dat het grootste obstakel voor een vreedzame oplossing de illegale Israëlische bezetting van Palestina is. En toch wordt Nederlands pensioengeld geïnvesteerd in Israëlische banken die deze bezetting in stand houden! Na massale publieke druk komt het bestuur van het pensioenfonds ABP bijeen om te bespreken of ze tientallen miljoenen euro’s aan Nederlands pensioengeld terugtrekken uit deze banken. PGGM/PFZW heeft zich al teruggetrokken, en als ABP nu stappen zet zal dit een duidelijk signaal afgeven dat Nederland niet langer banken zal financieren die conflicten aanwakkeren - andere bedrijven zullen volgen, en de hele oorlogsdynamiek zou kunnen veranderen.

We hebben maar 48 uur om actie te ondernemen! De aandacht van ABP hebben we al - meer dan 1,7 miljoen Avaaz-leden - waarvan meer dan 40.000 in Nederland - hebben hen al opgeroepen om investeringen terug te halen, en aartsbisschop Desmond Tutu heeft hier zijn steun aan verleend. Maar ABP beweert dat ze nog steeds niet weten wat Nederlandse pensioenhouders willen dat ze doen. Laten we een dringende megaoproep voor vrede doen, rechtstreeks vanuit Nederland naar het ABP-bestuur voordat ze bijeenkomen!

Stuur een persoonlijk bericht naar het ABP-bestuur met het formulier aan de rechterzijde (#). Gebruik de uitspraken hieronder als je dat wilt, en deel dit met iedereen die je kent.

  • Ik ben een Nederlandse pensioenhouder.
  • Ik heb een pensioen bij ABP.
  • Neem alstublieft tijdens uw bestuursvergadering op 28 augustus de beslissing om investeringen van ABP terug te trekken uit de Israëlische banken Leumi, Hapoalim and Mizrahi-Tefahot.
  • Ik wil niet dat mijn pensioengeld, of wat voor Nederlands geld dan ook, gebruikt wordt om conflicten en geweld aan te wakkeren.
  • Ik wil niet dat Nederlands pensioengeld geïnvesteerd wordt in initiatieven die in strijd zijn met het internationaal recht.
  • Ik verwacht dat ABP recht doet aan haar beleid verantwoord beleggen.
  • Israëlisch beleid in de bezette Palestijnse gebieden wordt gezien als illegaal volgens het internationaal recht.
  • Ondanks het bloedbad vertrouwt Israël erop dat organisaties zoals die van u blijven investeren -- er staan nu geen economische consequenties tegenover hun beleid.
(*) 24 uur, want ABP-bestuur komt 28-8 in de ochtend bijeen. 

(#) https://secure.avaaz.org/nl/abp_sam_nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.