maandag 24 juni 2013

Stop G4S: Actie tegen Israelische bezetting (medeplichtigen) en tegen privatisering gaan samen

Hier even kort wat zaken op een rij

1 - AbvaKabo FNV heeft als beleid 'geen medeplichtigheid aan de Israelische bezettingspolitiek. MVO-beleid. Dat beleid wordt tot nu toe vooral inhoud gegeven in de besturen van pensioenfondsen.

2 - AbvaKabo FNV ondersteunde dan ook op het congres van PSI (Public Services International, zeg maar de internationale AbvaKabo FNV) eind november 2012 resolutie 49. Deze resolutie riep op aan voornoemde medeplichtigheid een eind te maken. Zie hierover Anan Qadri met AbvaKabo-sjaal elders op de blog.

3 - Het PSI-congres sprak zich ook uit tegen privatiseringen.
Alle Congres-resoluties van PSI zijn hier in drie documenten te vinden: PSI Congress Resolutions. Zie Resolution 1: Programme of Action 2013-2017: Social Justice through Trade Union Rights and Quality Public Services. En de overige resoluties uiteraard.

4 - Over privatisering in het gevangeniswezen en G4S zie onder meer De Groene 27-3-2013: gevangenis in de aanbieding. Bij Nieuwsuur was op 18 mei te beluisteren hoe G4S in Rotterdam  hongerstakende asielzoekers 'behandelde'. En lees in De Socialist Ze proberen mensen echt te breken.

5 - Op 17 april voerde docP - met actievoerders van FNV-bonden en van andere organisaties - actie aan de TU Delft, vanwege het door die TU ingehuurd hebben van G4S. Zie Protest tegen G4S aan TU Delft. AbvaKabo aan de TU werd ruim tevoren op de hoogte gesteld. Het College van Bestuur en de Ondernemingsraad kregen een brief, waarop tot nu toe nog blijkt te worden gestudeerd. Lang gestudeerd.
Zie docP Morele medeplichtigheid TU-Delft aan bezettingspolitiek Israel aan de kaak gesteld.

6 - In juni werd te Londen actie gevoerd op de aandeelhoudersvergadering van G4S, zie docP Vuur aan schenen G4S tijdens aandeelhoudersvergadering.
... De Campagneleider Rafeef Ziadah van War on Want zei: “G4S levert apparatuur en diensten aan Israëlische gevangenissen waar Palestijnse politieke gevangenen, waaronder kindgevangenen, illegaal worden vastgehouden en gemarteld in Israël. We brengen onze boodschap direct over aan de G4S Raad van Bestuur en de aandeelhouders op hun jaarvergadering, met oproep aan G4S hun medeplichtigheid aan  de Israëlische bezetting te stoppen. ”
Er zijn meer dan 750 klachten tegen G4S uitgebracht wegens de manier waarop het  omgaat met Britse detentiecentra en deportaties. ...

7 - Meer over G4S: Stop G4S (Corporate Watch's G4S company profile, Who Profit's report on G4S, Unite's report) en Electronic Intifada (reeks artikelen over G4S).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.