maandag 18 maart 2013

Russell Tribunaal over Palestina afgerond, en nu verder

Zondag 17 maart werd in Brussel het 'Russell Tribunal on Palestine' afgerond in het zeer grote Auditorium Passage 44. Ook ABVAKABO's Palestinawerkgroep was aanwezig tussen minstens 600 anderen.
Gesproken werd met Shaher Sa’ed, de algemeen secretaris van de PGFTU, die was uitgenodigd door de Algemene Centrale-ABVV. Ook spraken we Koen Vanbrabandt van die AC-ABVV, die bij ons sprak op 12 november (zie Palestinaconferentie); met een groep mede-AC-ABVVers was hij betrokken bij de organisatie van het Brussels Russell Tribunaal. De eerdere sessies van het tribunaal (Barcelona, Londen, Kaapstad, New York) werden ook gesteund door vakbonden, o.a. door Unison en Cosatu. Elders op deze weblog meer over de eerdere Londense sessie van het tribunaal, over met de Israelische bezettingspolitiek medeplichtige bedrijven (corporate complicity), zie RToP on corporations plus de RToP-conclusies Londen 2010. Zoals bekend vanuit het PSI-congres (nov 2012) worden die bedrijven door PSI-bonden 'aangepakt'.

Hier Shaher Sa'ed zonder en met vertegenwoordigers van de Palestinawerkgroep (Marga Beerepoot en Wim Lankamp), in voor zich sprekende foto's.

Zie de bevindingen van het Tribunaal: RToP - Findings of final session, het persdossier met achtergrondinformatie: RToP - Persinformatie en de persconferentie: RToP Press Conference

Shaher Sa'ed met ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw, van het Algemeen Belgisch Vakverbond. Zie hier het ABVV over het Russell Tribunaal en Unison Active.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.